ingrediënten
6 artisjokbodems, diepvries of blik
150 gram groene linzen
3 wortelen
2 stengels bleekselderij
1 ui
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Maak de aardappelen en de wortelen schoon en snijd ze in stukjes. Was de bleekselderij en snijd in plakjes. Maak de ui en de knoflook schoon
en snijd ze klein.
Verwarm in een pan de olie en fruit de knoflook en de ui in 5 minuten op laag vuur. Voeg de bleekselderij en de wortelen toe en bak 5 minuten mee. Schenk er 2 liter water bij en breng aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de linzen, de artisjokken, de aardappelen en de laurierblaadjes toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep goed warm.